Uppdatering av bokföringslagen - Ebitab.se
08/30/24

Uppdatering av bokföringslagen

Vi har spännande nyheter för dig! Den nya lagen som trädde i kraft den 1 juli 2024 innebär att du inte längre behöver spara papperskvitton och fakturor. Här är vad du behöver veta:

Vad innebär den nya lagen?

Släng papperskvittona: Du kan nu slänga dina papperskvitton och fakturor när informationen har överförts till en digital handling. Vi rekommenderar dock att ni sparar underlagen tills att ni har fått månadsrapporterna för aktuell månad av oss. Detta för att säkerställa att underlaget är okej och för att underlätta för dig som kund som är ansvarig att lämna fullgoda underlag.

Säker överföring: Se bara till att överföringen från papper till digital form inte innebär någon risk för att informationen förändras eller försvinner. Allt ska också kunna skrivas ut som pappershandling vid behov. Och kom ihåg, räkenskapsinformationen ska fortfarande sparas och hållas tillgänglig i 7 år, även om den är digital.

Vad gäller för gamla kvitton och fakturor?

De nya reglerna gäller även för kvitton och fakturor som överförts innan den 1 juli 2024. Så om du redan har digitaliserat dina dokument enligt reglerna, kan du slänga de gamla papperen. Om du har underlag som inte är digitaliserade så kan du göra det nu och sedan slänga dem men det är viktigt att de är digitaliserade enligt reglerna.

Vad betyder detta för dig?

Digitala underlag: Alla kvitton och fakturor du fotat in till bokföringsprogrammet via fotoappen eller fått digitalt i programmet kan du nu slänga. (Som du fått månadsrapport på)

Enklare administration: Det finns många sätt att göra din bokföring ännu enklare. Få digitala underlag, både fakturor och kvitton direkt in i bokföringsprogrammet och slipp hantera papper själv.

Har du ännu inte en smidig digital bokföringslösning? Hör av dig till oss så hjälper vi dig att komma igång!